SGK İşyeri Bildirgesinin Zamanında SGK’ya Verilmemesinin Cezası Nedir?
5510 sayılı Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 11. maddesine istinaden ” İşveren, örneği Kurumca hazırlanacak işyeri bildirgesini en geç sigortalı çalıştırmaya
başladığı tarihte, Kuruma vermekle yükümlüdür. ” Kanun hükmünü yerine getirmeyen işverenlere aynı kanunun 102/3-b maddesine istinaden aşağıda ki cezalar kesilmektedir.
” 11 inci maddesinde belirtilen bildirgeyi, Kurumca belirlenen şekle ve usȗle uygun vermeyenler veya Kurumca internet, elektronik veya benzeri ortamda göndermekle zorunlu tutulduğu halde, anılan ortamda göndermeyenler veya bu Kanunda belirtilen süre içinde Kuruma vermeyenlere;
1) Kamu idareleri ile bilânço esasına göre defter tutmak zorunda olanlar için asgari ücretin üç katı tutarında, ( 2021 yılı için 3.577,50 x 3 = 10.732,5 -TL )
2) Diğer defterleri tutmak zorunda olanlar için asgari ücretin iki katı tutarında, ( 2021 yılı için 3.577,50 x 2 = 7.155,00 TL -TL )
3) Defter tutmakla yükümlü olmayanlar için bir aylık asgari ücret tutarında, ( 2021 yılı için 3.577,50 x 1 = 3.755,50 -TL )
idari para cezası uygulanır.
Benzer Kavramlar ::
İşyeri bildirgesinin verilmemesinin cezası nedir?
İşveren SGK dosyasının zamanında açılmamasının cezası nedir?
SGK işveren ceza
SGK İşyeri bildirgesi ceza
SGK işveren idari para cezası
SGK İşyeri bildirgesi idari para cezası
SGK işveren İPC
SGK işveren İPC
SGK İşyeri bildirgesi İPC
SGK işveren dosya açılışı İPC
SGK işveren dosya açılışı idari para cezası
işyeri dosyası ceza
sgk işveren dosya ceza
sgk işveren dosya ipc
sgk işveren dosya ceza
işyeri bildirgesi ceza
sgk işyeri açılış bildirmemenin cezası
sgk işyeri açılış yapmama ceza
sgk işyeri açılış cezası