Adi ortaklık adına alınan gayrimenkullere ait yüklenilen KDV’nin indirimi ve kiralanması işleminin vergi kanunları karşısındaki durumu
Adi ortaklığın faaliyetinde kullanılmak üzere alınan arsaya ilişkin olarak ortaklar adına düzenlenen faturada yer alan KDV nin adi ortaklığın KDV beyannamesinde indirim konusu yapılıp yapılamayacağı.
https://www.gib.gov.tr/node/98884
….Buna göre, adi ortaklık adına düzenlenen belgelerde gösterilen KDV nin ortaklık tarafından KDV Kanunun 29 ve 34 üncü maddeleri çerçevesinde indirimi mümkün bulunmaktadır. Ancak ortaklığın faaliyetine ilişkin olsa da ortaklara hisseleri oranında tek tek kesilen faturalarda gösterilen KDV nin ortaklık tarafından indirim konusu yapılması mümkün bulunmamaktadır.
Benzer Konu, Soru ve Kavramlar :
Adi Ortaklık Adına alına araç için adi ortaklık adına fatura düzenlenemiyor ortakların T.C. üzerinden ortaklar adına düzenlenebiliyor. Bu durumda araç işletme aktifine nasıl kayıt edilir aracın alış KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?
Adi ortaklık adına alınan araçta fatura düzeni
Adi ortaklığa satılan araç için fatura nasıl düzenlenir
Adi ortaklığa satılan araç faturası nasıl düzenlenir.