Askerlik Borçlanmam İle İlgili Sosyal Güvenlik Kurumu Borçlanılan Tutarı Bana Tebliğ Ettiler Fakat Banka Sisteminde Borcum Görünmüyor Ne Yapmam Gerekir? Doğum Borçlanmam İle İlgili Sosyal Güvenlik Kurumu Borçlanılan Tutarı Bana Tebliğ Ettiler Fakat Banka Sisteminde Borcum Görünmüyor Ne Yapmam Gerekir?

Askerlik Borçlanmam İle İlgili Sosyal Güvenlik Kurumu Borçlanılan Tutarı Bana Tebliğ Ettiler Fakat Banka Sisteminde Borcum Görünmüyor Ne Yapmam Gerekir? Doğum Borçlanmam İle İlgili Sosyal Güvenlik Kurumu Borçlanılan Tutarı Bana Tebliğ Ettiler Fakat Banka Sisteminde Borcum Görünmüyor Ne Yapmam Gerekir?

Askerlik, doğrum borçlanması gibi prim gün kazanmaya yönelik prim güb borçlanmaları fiilen bankadan ödenebilineceği gibi SGK’nın online sisteminden de ödenebilir.

Askerlik borçlanması veya doğum borçlanması yaptırıp sigortalıya Sosyal Güvenlik tarafından borcu tebliğ edildiği halde banka sistemlerinde borçlanma tutarları görünmüyor ise E-Devlet sistemi zerinden borç sorgulaması yapılabilmektedir. Şayet e-devletten de borç çıkmaz ise kişi bağlı olduğu sosyal güvenlik kurumuna gitmesi gerekir ve borcun sisteme düşmesi için işlem yaptırması gerekir.

Borçlanma tutarını görüntüleyebilmek için E-Devlet sistemi üzerinden aşağıda ki işlemlerin yapılması gerekmektedir.

Sorgu Türü :  DİĞER TAHSİLATLAR

Sorgu Tipi : SGK BORÇLANMA TAHSİLATLARI

seçilecek ve borçlanma yapan kişinin T.C. numarası girilip ” Borç Sorgula ” yazısı tıklanacaktır.

Şayet SGK tarafından borçlanılan tutarlar sisteme işlenmiş ise altta ki görselde görüldüğü gibi kişi bilgileri ve borçlanılan tutar bilgisi ekrandan görülecektir. ” Ödeme Yap ” yazısı tıklanarak devam edilecektir.


Örnek uygulama askerlik borçlanması ile ilgilidir ve kişi 18 ay askerlik yapmıştır. Sosyal Güvenlik açısından ay 30 gün kabul edildiğinden 18 ay x 30 gün = 540 Gündür.

Onsekiz ay üzerinden askerlik borçlanması yapan kişinin 37.270,80 -TL  askerlik borçlanma tutarı e-devlet sisteminde görünmektedir. Askerlik borçlanması yapan kişi emeklilik şartlarına göre 37.270,80 -TL’nin tamamı ödeneceği gibi şayet daha az gün ödeyerek de emekli olabiliyor ise kısmi ödeme yapılabilir. Örnek işlemde kişi 2022 yılında borçlanma yapmış olup askerlik borçlanma tutarı aşağıda hesaplanmıştır.

Kişi 540 gün askerlik borçlanması yapmış olup borçlanma asgari ücretin brüt tutarı üzerinden yapılabileceği gibi brüt asgari ücretin 7,5 katı üzerinden yapılabilmektedir.

6.471,00 / 30 =  215,70 Günlük brüt asgari ücret

215,70 -TL x % 32 = 69,02 x 540 Gün = 37.270,80 -TL dir.

37.270,80 -TL nin ihtiyaca göre tamamı ödenebilineceği gibi ihtiyaca göre kısmi ödeme de yapılabilir. Emeklilik gün hesaplaması doğru yapılmalı ve ihtiyaca göre ödeme yapılmalıdır. Örnek uygulamada 100 gün üzerinden ödeme yapılacaktır.

37.270,80 -TL / 540 gün = 69,02 Günlük borçlanma tutarı

69,02 Günlük borçlanma tutarı x 100  Gün = 6.902 -TL ödenecektir.

Kısmi ödeme yapılacağı için 6902 -TL ” Ödenecek Tutar ” kısmına girilecek ve ” Onay ” yazısı tıklanacaktır.

 

” Onay ” işlemi sonrası alttaki görselde ki gibi banka ödeme ekranı açılacak olup kredi kartı veya banka kartı ile anlaşmalı banka kartları ile ödeme yapılabilir.

 

” Dekont Bas ” yazısı tıklandığında dekont görüntülenebilir. Dekont görüntülenmez ise dekont görüntüleyebilmek için aşağıda ki işlemlerin yapılması gerekir.

 

Borçlanmanın ödeme dekontu aşağıdaki gibidir.

 

Benzer Soru ve Kavramlar :

Askerlik borçlanması banka sisteminde görünmüyor

Askerlik borçlanması banka sisteminde çıkmıyor

Askerlik borçlanması nasıl ödenir

Askerlik borçlanması banka ödeme

Borçlanmalar nasıl ödenir

Online sistemden borçlanma nasıl ödenir

Online sistemden askerlik borç ödemesi nasıl ödenir

Doğum borçlanması banka sisteminde görünmüyor

Doğum borçlanması banka sisteminde çıkmıyor

Doğum borçlanması nasıl ödenir

Doğum borçlanması banka ödeme

 

S.M.M.M. YAKUP ÜÇKARDEŞ

Mesajınızı bırakın

Yazışmayı Başlatın
Selam. Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz..