Gelir İdaresi Başkanlığı Tarafından Mükellefin Banka Hesabına Uygulanan E-Haczin Kaldırılması Talebinin Dijital Vergi Dairesinden Yapılması
Vergi daireleri takip etmekte olduğu mükelelf borçlarından dolayı mükelleflerin banka hesaplarına e-haciz (elektronik haciz) uygulayabilmektedir. E-Haciz işlemi sonucunda mükellefler e-haciz tutarı kadar olan banka hesaplarını kullanamamaktadırlar. E-Haczin kaldırabilmesi için borcun ödenmesi, cezalı işlem ile muhatap oldukları sorunların mükellef tarafından giderilmesi veya borçlarını takside bağlatmaları gibi yollar denenmektedir. İşlemleri hızlandırmak için borçlar ile ilgili sorun çözüldüğünde ayrıca e-haczin kaldırılması için ilgili vergi dairesine müracaat edilmesi gerekmektedir. Sorun çözüldüğünde vergi daireleri tarafından e-haczin kaldırılması biraz zaman alabilmektedir. E-Haczin kaldırılması talebini bizzat vergi dairesine gidip yapabileceğimiz gibi dijital vergi dairesi üzerinden de başvuruda bulunabilmekteyiz.
Dijital Vergi Dairesi sitemi üzerinden E-Haciz kaldırılması işlem talebinin nasıl yapılacağı aşağıda ki görseller de anlatılmaktadır.
Dijital Vergi Dairesi sistemi üzerinden başvuru yapıldığında aşağıda ki görselde ki gibi bir dilekçe oluşmaktadır. Dilekçenin sağ üst tarafında dilekçe tarihi ve dilekçe numarası oluşmaktadır.